Pääsiäinen

rakkaudestaOnpas ollut ihana pääsiäinen!

Olen päässyt mukaan järjestötoimintaan HLBTIQ-koulutuksen myötä ja se on tuonut elämääni paitsi ihanaa järjestötoimintaa, ystäviä. Olen melkein koko elämäni ollut aina jossain järjestössä aktiivinen, mutta en ole osannut asettaa rajoja, vaan tehnyt aina liikaa ja lopulta uupunut. Tämä koulutus avasi mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistyötä tärkeänä pitämäni asian parissa omien voimien mukaan. Sitä voi tehdä kerran viikossa, kuukaudessa tai vaikka vuodessa, eikä se haittaa ketään. Järjestön kautta saa tukea, lisäkoulutuksia ja ennen kaikkea, näitä ystäviä. Olin alkuviikosta tapaamisessa ja heti minua tuli halaamaan kurssilta tutut kaverit, jotka kertoivat juuri miettineen minun kuulumisia ja olenko tulossa. Koen löytäneeni taas paikan, jossa olen ”kotona”.

Nämä uudet ja myös vähän vähemmän uudet ystävät ovat todella saaneet minut taas herkille tunnelmille, niin ihania he ovat. Torstain lepopäivän jälkeen meinasin viettää perjantain yksin kotona, kun uusi ystäväni koulutuksesta soitti ja ehdotti yhteistä koirapuistoilua. Sateisesta, koleasta ilmasta huolimatta olimme useamman tunnin koirapuistossa ja vain juttelimme huomaamatta ajankulua. Koirat leikkivät keskenään ja meillä oli hauskaa. Tulin niin iloiseksi, että olen löytänyt ystävän, joka asuu ihan lähelläni ja jolla on vielä koirat, jotka tulevat koirani kanssa toimeen noin hyvin. Eilen aamulla olin niin jumissa ja kipuinen, että laitoin ystävälleni viesitä, etten jaksa lähteä tekemään koulutehtäviä minnekään. Takaisin tuli viesti ”Olen siellä tunnin päästä” hymiöllä varustettuna. Kaveri reissasi luokseni ja meillä oli ihana iltapäivä, vaikka teimmekin ikävää koulutyötä.

Iltaa kohden kipu onneksi helpotti, kun sain nukuttua päiväunet ja lääkitsin itseni kunnolla. Tämä uusi ystäväni oli nimittäin saanut minut houkuteltua lähtemään kanssaan ensin järjestön nuorteniltaan ohjaamaan ja sen jälkeen ystävälleen, mistä suuntaisimme homoklubille. Kipupotilaan ulos lähteminen ei ole mikään helpoin operaatio, vaan vaatii valmistautumista: varastoon nukkumista, lepoa, toimettomuutta ja kunnon lääkkeitä. Itse otin kunnon kombon päivän ja illan aikana: arcoxiaa kaksi tablettia ja parasetamolia maksimit. Onneksi tämä ystävä tietää sairaudestani ja ottaa sen ymmärtäväisesti, huolehtii, mutta ei sääli tai holhoa.

size of heartNuortenilta oli mielenkiintoinen kokemus ja tapasin uuden järjestön työntekijän, joka oli todella mukava ja ehdotti taas uusia tapoja tulla mukaan toimintaan. Tunsin itseni niin tervetulleeksi ja mukavaksi tässä seurassa. Jatkoimme illan loputtua ystäväni ystävälle, mikä jännitti minua etukäteen hieman. Jännitys oli ihan turhaa, sillä tämä uusi ihminen oli todella mukava ja meillä oli kolmisteen todella hauskaa. Olin pukeutunut mustaan hameeseen ja toppiin, joka paljasti avonaisesti selän ja käsivarret. Iloitsin uuden tatuointini näkymisestä ja sain kuulla olevani ”kaunis ja itsevarman näköinen nainen”, mistä tuli todella ihana olo. Tunsin itseni sellaiseksi, vaikka kehoni ei ole terve, eikä toimi haluamallani tavalla. Olin silti onnellinen ja se näkyi ulospäin. Se on tärkeintä.

Ilta homoklubilla oli huippu. Nämä ihmiset ovat niin saman henkisiä kuin minä, tuntui, että olisimme tunteneet jo pitkään. Ja tunne oli kuulemma yhteinen. Nautin siitä, että he myös uskaltavat sanoa suoraan, että pitävät minusta ja ovat iloisia ystävystymisestämme. Tanssimme tuntikausia, joimme vaaleanpunaisia drinkkejä ja nauroimme. Minulla oli todella hauskaa ja tunsin oloni hyväksi. En terveeksi, vaan lääkityksi, mutta se ei estänyt oloani tuntumasta hyvältä.

Kun kävelimme käsi kädessä kohti yhteistä yöbussia (mikä on luksusta, matkustaa samalla bussilla kotiin) ja kerroimme elämästämme, erilaisista kokemuksista. Tunsin sielujen ystävyyttä ja olin onnellinen.

Olen niin kiitollinen, että olen saanut elämääni näin ihania, omanlaisia ihmisiä ja ystäviä. Kuten tämä uusi ystävänikin totesi ”Kun olet oma itsesi, tapaat omanlaisia, ihania ihmisiä, etkä ole yksin”.

sydänIhanaa pääsiäisen jatkoa kaikille, olkaa omia itseänne ja nauttikaa niin paljon kuin mahdollista!

Vastaa

93 − 88 =