Kurkistus elämänkatsomukseeni…

universumKirjoitettuani edeltävän tekstin parantumisesta, ajattelin säikäyttää lukijat kunnolla ja avata omaa elämänkatsomustani, mihin ajatus paranemisestakin perustuu. Jos jaksat tämän tekstin lukea ja etkä pelästy, pisteet sinulle!

Aloitetaan fysiikasta. Yläasteelta ja lukiosta tuttu inhokkiaineeni, mikä nyt avautuu aivan uudenlaisena maailmana. Mutta siis, tuskin kukaan kieltää fysiikkaa ja sen tieteellisten tutkimusten tuloksia? No, maailmankatsomukseni lähtee ajatuksesta, että kaikki on energiaa. Mieleni, ajatukseni, kehoni. Muut ihmiset, eläimet, tavarat, maat, meret, ilma, planeetat, universumi. Fysiikka tarjoaa tähän perustelut: ensin huomattiin, että kaikki koostuu erilaisista atomeista, jotka toimivat todellisuuden rakennuspalikkoina. Atomien huomattiin koostuvan alkeishiukkasista ja myöhemmin tutkijat huomasivat niiden koostuvan kvarkeista. Viime aikaiset tutkimukset ovat johtaneet säieteoriaan, minkä mukaan kvarkit koostuvat äärettömän pienistä jatkuvasti väreilevistä säikeistä, joita kannattelevat äärettömän laajat, väreilevät kalvot. Väreilevät säikeet ovat energiaa, jotka väreilevät energiakentässä, väreilevillä kalvoilla. 

Tämä energiakenttä, kaikki missä kaikki tapahtuu, on jotain, mitä toiset nimittävät Jumalaksi tai Rakkaudeksi. Se on se vaikeasti selitettävä asia, mitä eri uskonnot yrittävät selittää omilla tavoilla. Energiakenttä mahdollistaa ihmeet, selittämättömät asiat, mitä havaitsemme elämässämme ja jolle yritämme löytää selitystä. Jumala on rakkaus. Jumala, rakkaus on energiakenttä, jossa kaikki tapahtuu. Jumala on siis kaikessa ja kaikkialla, koska kaikki on energiaa. Menemme sitten solutasoille tai ajattelemmeko asioita kauempaa, tiedämme kaiken sisältävän energiaa ja toimivan fysiikan lakien mukaisesti.

Screenshot_2015-12-16-13-05-00-1_resizedMikä yhdistää näitä kaikkia yrityksiä selittää tätä energiakenttää, on rakkaus. Pyrkimys löytää rakkaus itsestään.

Jos Jumala on rakkaus, energiakenttä, missä ja mistä kaikki koostuu, meissäkin on Rakkaus, sillä mekin olemme energiaa, joka värähtelee energiakentässä. Koostummehan energiasäikeistä, jotka värähtelevät tässä energiasta koostuvasta maailmassa, universumissa.

Ja tästä kaikesta lähtee elämänkatsomukseni. Jumala on antanut meidän kaikkien sisälle Rakkauden, sisäisen valon. Se on meidän jumalallisuutemme, mikä tekee meistä täydellisiä omina itsenämme. Se on se sama valo, jonka näemme vastasyntyneissä ja jota kukaan ei voi kiistää: kuinka he ovat täydellisiä vain itsenään, vaikka he eivät vielä osaa tai tee mitään, he vain ovat ja loistavat rakkaudesta. Mihin se häviäisi meistä ajan kanssa, ei minnekään. Maailma saa meidät vain kiinnittämään huomion muualla ja meille kehittyy ego.

Meillä on nimittäin valon lisäksi myös ego, joka syntyy pelosta ja elää pelosta. Ego haluaa meidän unohtavan sisäisen valomme ja etsivän rakkautta ulkopuoleltamme. Ego luo meille kuvan, että olemme erilaisia kuin muut, vaikka meissä kaikissa on sama rakkaudellinen valo sisällämme. Se saa meidät kokemaan, että olemme tyhjän päällä yksin ja täyttää mielemme pelolla.

Screenshot_2015-12-22-15-51-58-1_resized

Samaistumme egoon ja kuvittelemme olevamme yhtä kuin egomme ja ulkoinen muotomme. Elämme pinnallista elämää ja kuvittelemme kaiken tapahtuvan johtuvan ulkoisista tekijöistä. Jos joku loukkaa meitä, suutumme tälle ihmisille ja kuuntelemme egoamme. Unohdamme, että koko maailma on energiaa ja mikään ei satu sattumalta. Heijastamme sisäistä maailmaamme ulospäin. Jos joku loukkaa meitä, meidän tulisi miettiä miksi ja mistä loukkaannumme, ja mikä opetus meillä on opittavanamme? Mitä sisäistä asiaa nämä ulkoiset olosuhteet heijastavat? Elämäämme tulevat ihmiset eivät tule elämäämme sattumalta, vaan opettajiksimme. Emme saa ohittaa näitä oppimismahdollisuuksia egon ohjaamina, vaan opetella pohtimaan tapahtumien merkitystä ja ottamaan vastuu elämästämme.

Meillä kaikilla on nimittäin elämäntehtävä. Elämäntehtävämme on tulla valonkantajiksi. Kun kohtaamme ja käsittelemme opettajien tuomat heijasteet tunteineen, opimme erottamaan egon sisäisestä rakkaudesta. Opimme huomaamaan, että vaikka egon ohjailema mieli tuottaa epäileviä ajatuksia ja ajatuksia, etten esimerkiksi ole tarpeeksi hyvä, se ei ole totuus. Ajatukset tulevat ja menevät, niin kuin energialla on tapana, eikä niihin tarvitse samaistua. Kun opimme tunnistamaan egon puheen, meidän ei tarvitse enää tehdä valintoja pelosta, vaan voimme valita. Voimme valita pelon sijaan rakkauden, valon , joka on meidän sisällämme.

Screenshot_2015-12-18-11-08-02-1_resized

Meillä kaikilla on omat polkumme, mutta kaikilla on sama elämäntehtävä: löytää, tiedostaa ja päästää irti ajatuksista ja malleista, jotka estävät meitä näkemästä valoamme. Jokaisella on sama valo sisällään ja kun ymmärrämme sen, löydämme myötätunnon toisiamme kohtaan. Egon esittämä ajatus, että olemme erillisiä ja erilaisia, yksin, ei ole totta. Meissä kaikissa on samaa, vaikka ulkoisesti ei näyttäisi siltä. Joillakin on enemmän, toisilla vähemmän vaikeuksia voitettavana. Jotkut puhuu karmasta, mutta nimellä ei ole väliä. Ehkä jonkun tie näyttää nyt helpommalta, mutta ehkä hän on jossain edellisissä elämissään selvittänyt tietään jo valmiiksi. Tai ehkä joku toinen ei ymmärrä tästä henkisestä ulottuvuudesta mitään, ehkä hänen tiensä jatkuu vielä seuraavissa elämissä. Sillä jos kaikki on energiaa ja energian värähtelyjä, ei aikaakaan ole. Tämä aika ja elämä on yksi värähtelytaajuus, kuin radion yksi kanava. Se että kuoltuamme sanoisimme, ettei elämämme jatku enää, on kuin sanoisimme musiikin loputtua yhdellä radiokanavalla, ettei musiikkia ole enää olemassa, vaikka olisikin muita radiokanavia, radiotaajuuksia, missä musiikki jatkuisi.

Screenshot_2015-12-12-20-07-24-2_resized

Tärkeintä on keskittyä löytämään sisäinen valo, joka on kuin aurinko, jota egoa edustavat pilvet peittävät. Me olemme valo ja meidän täytyy erottaa pilvet valon tieltä. Kun näemme valon, ymmärrämme riittävämme näin ja että kaikki vastaukset löytyvät sisältämme. Kun näemme valon, ymmärrämme alkaa elämään rakkaudesta emmekä pelosta. Ymmärrämme, että rakkaus, vapaus, sisäinen rauha, ilo ja pysyvyys voivat löytyä vain sisältä. Kun löydämme ne sisältä päin, heijastamme sitä myös ulospäin ja saamme elämäämme hyviä asioita, koska vedämme puoleemme asioita, jotka ovat sisällämme. Kun luotamme valoon, rakkauteen, saamme rakkaudellisia asioita elämään.

Voimme löytää valon pysähtymällä ja hiljentymällä, kuuntelemalla hengitysten välissä olevaa hiljaisuutta ja rentoutumalla. Löydämme rakkauden, joka on meissä aina ja johon voimme aina luottaa. Voimme meditoida, hiljentyä, joogata, harjoittaa mindfulnessia, kuunnella rentoutusmusiikkia, tavalla ei ole väliä. Kaikissa niissä tähdätään tietoisuuden tilaan, jossa pystymme näkemään rakkauden valon.

Ei valoa sytytetä vakan alle pantavaksi, vaan valosi on tarkoitettu loistamaan. Älä siis piilota valoasi, vaan etsi se uudestaan ja kanna valoasi ylpeänä.

Screenshot_2016-01-02-11-29-05-1_resized_1Tuon ylläolevan tekstin kirjoitin hiljaisuuden retriitillä, se tuntui kuin annettavan jostain minulle ja kynäni vain sauhusi.

Jos näitä hengellisen puolen asioita ei ole miettinyt, ne voivat tuntua todella vierailta. Mutta ehkä ne jäävät mieleen muhimaan ja alat huomata todisteita arjestasi…

Kerron vielä loppuun esimerkin omasta elämästäni:

Koin lapsuudessani vaikeita traumoja ja opin pelkäämään, elämään egosta käsin. Opin ajattelemaan, että minä en ole riittävä, vaan minulle voi tapahtua pelottavia asioita ja että olen ihan yksin tässä maailmassa. Työnsin pelottavat kokemukset sisälleni kehoon. Kehoni oireili koko ajan, yritti saada minut huomaamaan mieleni piilottamat traumat ja tunteet, sairastuin fibromyalgiaan. Sen sijaan, että olisin ymmärtänyt kehoni ja mieleni olevan yhtä, kehomieli, samaistuin egooni. Ajattelin, että miksi juuri minulle käy näin ja miksi juuri minä sairastun, kehoni on typerä ja rikkinäinen. Ajattelin olevani yhtä kuin isokokoinen, rikkinäinen kehoni ja mitä ulkonäköni on. Olin onneton.

Screenshot_2015-12-25-15-46-12-1_resized

Kun ystäväni antoi minulle energiahoitoja, tuntui kuin taivaskanavani olisi auennut, kuten itse nimitän henkistä heräämistäni. Samaan aikaan minulle syntyi pikkuveli, jonka kasvamista ja kehittymistä seurasin. Rakastin häntä ja samalla ajattelin, että ”tuo pieni vauva on niin rakastettava ja täydellinen, vaikka hän ei ole vielä mitään. Hän ei ole vielä oma persoonansa, hän vasta kasvaa ja hänellä on vain tarpeita. Hän ei ole tehnyt tai suorittanut mitään, silti hän on täydellinen”. Mietin, mikä hänessä ja pienissä vauvoissa teki sen rakastettavuuden, täydellisyyden ja mihin se muka katoaisi ihmisistä heidän kasvaessaan? Eihän se voi olla niin, että ympäristö ja sen tuomat kokemukset jotenkin pilaisivat ihmisen. Ymmärsin, että meissä on vauvasta lähtien sisällä jotain, mikä on täydellistä, rakkautta, valoa… Eikä se häviäisi mihinkään, mutta että ympäristömme tuomat kokemukset saisivat meidät unohtamaan sen ja samaistumaan pinnalliseen maailmaan.

Samaan aikaan aloin meditoida säännöllisesti. Meditoidessa pääsin tilaan, missä en stressannut ja turhat ajatukset, että minun pitäisi tehdä ja olla enemmän, hävisivät. Pääsin tyhjään, sisäiseen tilaan, jossa ympäristö ei vaikuta minuun, minä vain olen. Ymmärsin tämän tilan samankaltaiseksi rakkauden tilaksi, mikä vauvoillakin on syntymästä lähtien. Pystyin näkemään, että tämä tila on valoa, rakkautta sisälläni, johon on mahdollista päästä käsiksi rentoutumalla, hiljentymällä, pysähtymällä.

Screenshot_2015-12-15-10-30-22-1_resized

Kun ymmärsin, että minussa, kipeässä ja sairastavassa ihmisessä, on sama tila, kuin puhtaassa, pienessä vauvassa, löysin valoni. Ymmärsin, että minussa, ihan kuin vastasyntyneessä, on jo kaikki. Olen jo valmis, rakastettava. Olen tässä maailmassa kokemassa kokemuksia, mistä huolimatta minun täytyy aina oppia palautumaan alkuperäiseen tilaani, valoon. Minun tulee opiskella eri kokemusten kautta kuinka silti luottaa valooni.

Koska minussa on jo kaikki, kuten vastasyntyneessä, on kaikki muutkin ihmiset samanlaisia, heilläkin on valo. Jokaisen tehtävä on löytää valonsa ja minun tehtäväni on löytää se sairaudestani huolimatta, en ole mitenkään erikoinen, parempi kuin muut, joten miksi minä en voisi sairastua tai kohdata vaikeuksia? Jos kohtaan traumat ja piilotetut tunteet, opettelen löytämään valon niiden kipeydestä huolimatta, voin löytää tien parantumiseen. Joka kerta kun voin luottaa valooni, tiedän, että olen tarpeeksi, olen rakastettava, olen yksin ja kuitenkin en ole yksin, olen kuten aivan kaikki muut. Kävelen vain omaa polkuani. Ja ne ihmiset, esimerkiksi sukulaiseni, jotka ovat lapsuudessa tehneet minulle pahaa, ovat opettamassa minulle jotain. He ovat tarjonneet kokemuksia, joiden kautta olen pakotettu etsimään jotain muuta, rakkautta ja valoa itsestäni. Ja ne ihmiset, jotka arjessa suututtavat minua, esimerkiksi sanovat etten riitä, tarjoavat mahdollisuuden joko samaistua egooni tai turvautua valooni. Ja jos jokin jonkun toisen käyttäytymisessä saa minut suuttumaan tai loukkaantumaan, se koskettaa egoani ja silloin tulee minun tutkia, mitä se opettaa minulle valon tiellä. Enkö usko riittäväni, mitä kokemuksia se muistuttaa, mikä trauma minulla on vielä käsittelemättä.

Mitä enemmän puran traumoja ja vanhoja tunteita, sitä vähemmän egoni pääsee vaikuttamaan ja voin luottaa enemmän valooni.

Loppujen lopuksi, mitä enemmän opin luottamaan enemmän valooni ja elämään siitä, rakkaudesta, käsin, sitä enemmän vedän myös fysiikan lakien mukaisesti rakkaudellisia asioita elämääni. Jos elän egosta ja pelosta käsin, vedän puoleeni sellaisia asioita. Uskonkin elämän olevan mahdollisuus löytää oma valo, rakkaus, sisältään ja oppia luottamaan siihen enemmän ja enemmän, elämän tarjoamista haasteista huolimatta, ja jos pystyt luottamaan valoosi, sinut palkitaan vetäessäsi puoleesi hyviä asioita. Loppujen lopuksi olemme vain energiaa vetämässä sisältämme heijastuvan energian kaltaista energiaa elämäämme… 😉

rakkausKuka ikinä oletkin, joka luit tämän… Oletkohan ihan pyörällä päästäsi. Ehkä. Ehkä pidät minua ihan outona.

Mitä toivoin saavuttavani tällä tekstillä?

Toivon, että sisälläsi heräsi jokin kipinä, valosi kipinöi. Kokeilet ehkä meditoida, pysähtyä, rentoutua. Ehkä löydät rakkauden sisältäsi ja tiedät olevasi rakastettu.

Se ei tarkoita, että elämäsi muuttuisi yhtäkkiä maanpäälliseksi taivaaksi, ei se ole tarkoituskaan. Voit kuitenkin löytää sisäisen tilan, mikä auttaa jaksamaan ja kohtaamaan maailman. Rakkaudesta käsin jaksaa paremmin ja vetää elämäänsä lisää rakkautta, voi elää pehmeämpää elämää.

Vastaa

+ 30 = 31